渣打馬拉松

最新比賽及練習消息

Re: 渣打馬拉松

文章kit_TWAC » 週二 1月 13, 2009 7:53 pm

張子杰(24)
職業:社工
專項:5000m (最佳成績:17'01")
想報紙寫既野:
個人層面上--> 跑步的好處(因為自己在接觸跑步後,除發展到一技之長外,也找到了人生目標,由中三已經打算工作到現在大學畢業)

在荃灣會層面上--> 練習氣氛良好,激發起對荃灣會歸屬感(大家練習後聚首火鍋,把酒暢談。每逢節日都會相約一齊玩,相信唔係好多田徑會的運動員會咁做)

發up 風層面上--> 香港的長跑選手,正等緊一個向世界挑戰的機會..(又係陳家豪,一面讀書,一面跑步,由會考個位數字到而家大學生【最近仲出左gpa,情況好似唔差喎】)
kit_TWAC

文章sangsan » 週五 1月 16, 2009 8:14 pm

韓俊生(16)
job:student
成績:1500m(4'25)3000m(9'43)5000m(17'00)10km(35'12)21km(1h30'1)
!!!!!!!!跑步帶俾我好多樂趣..在TWAC!各教練和師兄的悉心指導
除練跑大家見面練習外!!!我們亦有聚餐和搞活動搞搞關係
真係正喔~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :lol:
sangsan

文章faigor » 週六 1月 17, 2009 5:56 pm

Jamgor 寫:各弟兄姊妹,
ADIDAS想同我地有參加渣既人做訪問,想問大家幾個問題:
全名、年齡、職業、尃項、PB、及其他您想報紙寫既野
請於星期四前 (15/1)回覆本人

JAMGOR

喂!你地班友仔快0的自動報料啦!叫人地點做野呀!
人地adidas一番好意!唔自動報料者二年內取消有關sponsor

Give and Take,做人有o的o野要自動自覺!

18號內
faigor

文章呀楷 » 週六 1月 17, 2009 11:01 pm

我報佐10km!!
黎銘楷
17歲
學生
10km 36'48
跑步令我識到好多朋友..同朋友一齊跑步真係好開心..
每次同朋友跑步一定有好多笑料..大家都交個心出黎跑步同做朋友..呢種感覺好正呀!!
另外,我加入佐TWAC真係好似另一個家咁!!相聚一齊跑步好溫馨!!
呀楷

文章kit_TWAC » 週一 1月 19, 2009 11:03 am

今個星期二(20/1)adidas 將會到青衣運動場為荃灣會進行訪問,
請所有成員穿著所有reebok 的風褸、tshirt、背心等,
於7:00 到達運動場~必須準時出席
(我認同輝哥所講,受過人地恩惠,就有義務去幫人,希望大家盡量出席,
也幫手call 其他隊友準時來到)
kit_TWAC

文章hongching » 週一 1月 19, 2009 11:57 am

李康政
19歲
學生
800m 2’01
1500m 4’20

跑步能使我不斷向前看,努力提升自己,
令自己擁有競爭力,
在田徑場與對手比拚實力,從而不斷進步;
亦使我不會滿足於現狀,常常找自己的不足,
不滿自己的表現,
每一次比賽後,甚至練習後,
也期望自己下一次能比這一次更快,更強,
而今,回望過去,從前的黃毛小子,經過五年,
確是進步了不少,也長大了...

而能給我一個平台,
去學會這些事情的,
就是TWAC荃灣田徑會,
教練.師兄.給後輩的支持和鼓勵,
使之每一次穿起會衫比賽時,
也有一種無形的力量,要突破自己的能量,
正如主席的一句:一點燭光,也不熄滅
而我們更應將這點燭光,發揚光大~
hongching

文章Yeung Yat Hung » 週一 1月 19, 2009 12:44 pm

我係楊日雄
渣打今年跑10K,希望有PB啦
Yeung Yat Hung

文章Jamgor » 週二 1月 20, 2009 12:04 am

kit_TWAC 寫:今個星期二(20/1)adidas 將會到青衣運動場為荃灣會進行訪問,
請所有成員穿著所有reebok 的風褸、tshirt、背心等,
於7:00 到達運動場~必須準時出席
(我認同輝哥所講,受過人地恩惠,就有義務去幫人,希望大家盡量出席,
也幫手call 其他隊友準時來到)

各弟兄姊妹,
多謝ADIDAS同REEBOK對本會支持,明天星期二(20/1),有雜誌記者來訪問,請各人穿REEBOK的制服、鞋、及跑衫。雖然不是每個人都有被訪問的機會,但不要氣餒,因為荃灣為一家人,荃灣會受重視,即每人都被重視! 各弟兄姊妹只要努力,不怕他日會成為被訪問的對象。 明天小弟因事忙來不了訪問。祝荃灣全人都會因此聲名大噪,再上一樓!

JAMGOR
Jamgor

文章sheung~ » 週二 1月 20, 2009 1:38 am

我係楊銳湘ar~~
我一直比賽同練習唔成正比/_\
我渣打報左10k.....希望****Pb多d**** la....

有了本會的提醒同家豪+輝哥指導...我再次努力去練跑~
sheung~

文章singgor » 週二 1月 20, 2009 1:05 pm

i will wear reebok this evening.. see u all
singgor

---------

上一頁下一頁

回到 比賽及練習

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 0 位訪客